Taas ensi kuuhun.

Vuoristorataa tämä on ollut viime syksystä. Ensin huonoja ja vielä huonompia uutisia, sitten askel askeleelta toivoa ja tammikuussa hoidoissa vaikeuksista huolimatta menestystä, ja lopulta epäonnistuminen. Ja nyt jo toisen kerran sen jälkeen katseiden siirto seuraavaan kuukauteen, koska luonto ei vieläkään suonut meille otollisia olosuhteita seuraavalle yritykselle. Eli ovulaatiota ei tässäkään kierrossa näytä tulevan, eikä pakastetun alkion siirtoa siis mitä todennäköisimmin kannata yrittää. Rakas puolisoni on ehkä joutunut tässä niin koviin koetuksiin, ettei kaikki vieläkään toimi normaalisti, tai sitten se on sattumaa, mutta tässä kuitenkin ollaan.

Vaikea tässä on sanoa – tai siis kirjoittaa – kovin paljoa enempää. Harmittaa ja surettaa tietysti, ja taisin olla töissä aika hiljainen ja / tai kärttyisä uutisten kuulemisen jälkeen. Nyt ei kuitenkaan siis ole juuri mitään, mitä sen varsinaisen suuren tavoitteemme eteen voisi tehdä ainakaan pariin viikkoon. Pitäisikö ehkä siis unohtaa koko asia hetkeksi (jos sellainen nyt edes olisi mahdollista)? Tai keskittyä tekemään sen mitä voi olosuhteiden parantamiseksi (aika paljon sitä on tässä kyllä viime kuukausien aikana jo mietitty)? Jotain muuta? Minulla ei nyt juurikaan ole vastauksia. Mutta ehkä lähdemme vähän ulos, kun aurinkokin sentään paistaa ja kevät näyttää tulevan, ja mietitään sen jälkeen sitten näitä tai jotain aivan muuta.

6 vastausta artikkeliin “Taas ensi kuuhun.”

 1. Miksi ette tee siirtoa lääkkeelliseen kiertoon? Sillä tavalla ei tarvitse omaa ovulaatiota kytätä vaan lääkkeillä kohtu valmistellaan siirtoon. Me plussasimme lääkkellisestä kierrosta ja nyt odotamme kaksosia. Voimia odotteluun, mä niin tiedän, toi on aivan pyllystä!!

  Tykkää

  1. Se vaihtoehto on toki ollut esillä, mutta sekä me että lääkärimme pidimme meidän tiedoillamme lääkkeetöntä lähtökohtaisesti parempana vaihtoehtona. Sitähän ei voinut tietää, että kävisi näin, vaikka mahdollisuus tietysti oli tiedossa. Mutta voi olla, että tätäkin pohditaan uudestaan. (Sinänsä mitä vähemmän hormoneja, sen parempi, mutta tärkeintä on tietysti lopulta se että onnistuisimme.)

   Tykkää

 2. Meillä tehtiin kolme pas:ia luonnolliseen kiertoon. Icsin tuoresiirto oli tietenkin lääkkeellinen, eikä siitäkään tärpännyt. Sitten halusin kokeilla lääkkeellistä pas:ia, koska esikoinen sai alkunsa aikoinaan lääkkeellisestä pas:ista. Ja heti ekasta lääkkeellisestä tärppäsi. Ehkä se luonnollinen pas ei kaikilla toimi. Lääkkeellisessä tietenkin se huono puoli, että tukilääkitystä pitää jatkaa rv 10 saakka. Mutta se on sen arvoista. 🙂 Meille annettiin ymmärtää, että luonnollisessa pas:issa onnistumisprosentit olisivat parempia kuin lääkkeellisessä. Mutta jos minulle on tehty kaksi lääkkeellistä pas:ia, joista molemmista tärppäsi, niin sanoisin olevan melkoisen hyvät onnistumisprosentit! 😀

  Tykkää

 3. Kiitos tästä tarinasta ja hienoa kuulla tällaisia onnistumisia (omista murheista huolimatta)… Näitä asioita olen tässä itsekin nyt vähän pyöritellyt päässäni ja ehkä bloggaan aiheesta jahka muilta kiireiltä joskus ehdin!

  Tykkää

 4. Lapsettomien yhdistys Simpukka on perustanut suljetun Facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu lapsettomuus- ja lapsitoiveblogien pitäjille. Ryhmän tarkoituksena on keskustella bloggaamisesta ja verkostoitua muiden lapsettomuusblogien kanssa. Ryhmässä tiedotetaan ajankohtaisista lapsettomuuteen liittyvistä asioista. Ryhmässä saa mielellään jakaa linkkejä bloggauksiin, joita toivoo Simpukan jakavan some-kanavissaan. Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/455655114590243/ Lämpimästi tervetuloa mukaan!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s