Stressitiloja

Kierron päiviä alkaa olla takana jo sen verran tässä kuussa, että käy koko ajan epävarmemmaksi, mahtaako ovulaatiota tulla lainkaan. Katsotaan ja toivotaan nyt vielä, mutta kuukauden viivytys olisi kyllä kova takaisku ja suru.

Ei sitä toisaalta liikaa voi ihmetelläkään, jos niin kävisi – sen verran koville puolison kroppa joutui viime kuun hoidoissa. En tiedä onko se sitten sattumaa, mutta kumpikaan meistä ei muutenkaan ole ollut missään kaikkien aikojen huippukunnossa viime kuukausina: sairastumisia pukkaa, milloin mitäkin, vireystilat ovat mitä ovat ja varsinkin puolisolla on murheita myös unensaannin kanssa. Tänään taas mietityttää, onko stressillä kuinka suuri osuus näissä. Jonkinlainen melko varmasti, sanoisin. Ja nytkin on jotenkin flunssainen olo.

Tällaisina aikoina on tietysti helpommin sanottu kuin tehty yrittää rentoutua ja olla hyvällä mielellä ja jatkaa elämää normaaliin tapaan. Tiedossa on, että se luultavasti edistäisi raskauden todennäköisyyttäkin, jos stressitasot olisivat mahdollisimman matalalla, mutta vaikka yrittäisi, se ei noin vain onnistu. Ja toki muu elämä, esimerkiksi työ, lastaa vielä omia paineitaan näiden lapsettomuushoitojen päälle. Varmaankin moni kohtalotovereista on myös kokenut hyvinkin stressaavia aikoja? Ja se on ehkä näkynyt eri tavoin?

Nyt kuitenkin odotellaan vielä hetki, josko jonain aamuna ovulaatiotesti antaisi yllätyshymynaaman. Ellei, niin pitää taas koota itseä hetki ja rakennella sitten jälleen kerran uusia suunnitelmia seuraavalle kuulle.

P.S. Näitä tämän Kuopion tapauksen kaltaisia uutisia ei kyllä haluaisi nähdä – ei koskaan, mutta etenkään tässä kohtaa. Mielenterveysongelmista kai oli kyse, mutta silti tuo ratkaisu tunteeseen epäonnistumisesta kasvattajana vei kyllä epätoivon partaalle, kun uutisen eilen luin. Sanattomaksi vetää, jälleen kerran.

4 vastausta artikkeliin “Stressitiloja”

 1. Minusta on aika kovasti sanottu jos ”kuukauden viivytys olisi kyllä kova takaisku ja suru” kun kuitenkin monilla ja ehka taman blogin lukijoillakin on takana vuosien pettymyskierre ja odotus. Toki ymmarran etta odottavan aika on pitka.

  Omasta ja lahipiirin kokemuksesta voin suositella naisten hedelmallisyyteen erikoistunutta akupunktiota (siis varsinaisten lapsettomuushoitojen rinnalle), myos rentouttaa, ohjaa energioita ja valmistaa kehoa vastaanottavaiseen tilaan.

  Tykkää

 2. Tiedän toki, että monilla on pidempiäkin odotuksia kuin meillä. Asia on kuitenkin valtavan tärkeä ja jokainen kuukausi odotusta (toivottavasti niitä ei kovin montaa enää tulisi) on kova paikka. En tiedä, ehkä pettymyksiin joskus vähän turtuisi, sitä en vielä voi tietää. Mutta kai pidempäänkin odottaneet kokevat jokaisen pettymyksen omana surunaan, luulisin?

  Tykkää

 3. Ymmärrän tuon tunteen, että jokainen ylimääräinen kuukausi, jonka joutuu ”turhaan” odottamaan, tuntuu pahalta. Tuntuu ettei asiat etene, jos joutuu vaan odottelemaan ”tyhjän panttina”. Itsekin olin ajatellut että seuraava pas olisi huhtikuussa (ettei voisi tehdä peräkkäisissä kierroissa pas:ia) ja se järjestyikin jo kuluvaan kiertoon ja on ensi viikolla. Tuntui aivan mahtavalta – ja vieläpä lääkkeellinen pas, joten ei tarvi pelätä että siirto voisi osua viikonlopulle. 🙂 Eikä tarvi kytätä ovulaatiotakaan. Kunhan vaan muistaa ottaa lääkkeet ajallaan, niin kaikki menee omalla painollaan.

  Kuulemma paras aika tehdä ovulaatiotesti on klo 14. Itsekin testailin aiemmin aamupäivällä (ei missään tapauksessa aamupissasta!) ja sitten alkoi tulla positiivisia tuloksia, kun aloin tehdä testin vasta iltapäivällä.

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: Hymyjä | Vauvaa vaille isä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s